[‘werk, sh äp] Arnhem

by Be-Blogger Nederland on: juni 29th, 2011

De maand Juni staat volledig in het teken van de Arnhem Mode Biennale. Tijdens deze hele maand staat Arnhem volledig in het teken van het lokale fashiontalent, deze talenten worden tentoongesteld door middel van fashionshows, exposities,  pop-up stores, workshops en nog veel meer!

Een van de vele tentoonstellingen is [‘werk, sh äp]. [‘werk, sh äp] is een tijdelijke expositie waar de creaties van de Master studenten van het ArtEZ Fashion Institute geshowd worden. De gehele expositie is bedacht en wordt gerund door deze studenten.
[‘werk, sh äp] betekend letterlijk Workshop, de studenten van ArtEZ hebben voor deze naam gekozen omdat zij door middel van deze expositie het gehele creatie en design proces van hun kledingstukken willen weergeven

Iedere designer showt zijn of haar collectie en moodboard met inspiratie voor de kledingstukken, daardoor krijgt iedere bezoeker de kans om de verschillende details van de collectie met eigen ogen te bekijken. Persoonlijk vind ik dit een geweldig concept en vond ik het ontzettend interessant om de individuele stijl van iedere student te bekijken. De verschillende culturen van de studenten waren duidelijk zichtbaar in de collecties en gaven het project een finishing touch.

Tijdens het nemen van de foto’s heb ik ieder kledingstuk in mijn handen gehad en viel het mij op dat ieder kledingstuk handgemaakt is en dat ieder stuk met veel passie en zorg gecreërd is. Niets anders dan lof voor de studenten die een uitstekende taak vervuld hebben bij het ontwerp en creatieproces!

Ik raad het iedereen aan om [‘werk, sh äp] te bezoeken tijdens de Arnhem Mode Biennale, het vakmanschap en de interessante creaties zijn zeker een trip naar Arnhem waard! Je kunt [‘werk, sh äp] aan de Kortestraat 27 in Arnhem.

 

 
 

leave your comment