Amsterdam International Fashion Week dag 3

by Be-Blogger Nederland on: juli 16th, 2011

Afgelopen Vrijdag bezocht ik voor de derde keer de Amsterdam International Fashion Week en godzijdank scheen de zon en was de temperatuur zeer aangenaam!  Mijn dag was gevuld met vier fashionshows: Frans Molenaar, Sheguang Hu, Sage & Ivy en als afsluiten Hunkemoller. Voorafgaand aan de shows van Vrijdag vond er buiten op het terrein van de Westergasfabriek een bijzonder project plaats genaamd Play & Pose by Charlotte Kan. Charlotte Kan is een Nederlandse ontwerpster die haar 9 favoriete bloggers benaderd heeft om haar collectie te showen tijdens de S/S12 Editie van de AIFW. De foto’s die hierbij geschoten werden zullen als Lookbook voor Charlotte’s collectie gebruikt worden! Zelf vond ik dit een erg interessant project en ben dan ook blij dat ik mooie foto’s heb kunnen schieten!

Tijdens de Frans Molenaar Prijs 2011 werden er korte presentaties gegeven door opkomende talenten. De winnende designer ontving 10.000 euro die hij of zij kon spenderen aan het opzetten en uitbreiden van zijn of haar merk binnen de mode industrie. Magnus Dekker won uiteindelijk, zijn collectie bestond voornamelijk uit tegenstellingen. Zo liet hij ons kleurige en volumineuze ontwerpen zien waarbij een vlaggenprintje niet geschuwd werd.

De derde show die ik bezocht was de show van Sage & Ivy en om de collectie in een woord te omschrijven: Adembenemend! De modellen liepen over het water (er was onder water een catwalk gecreëerd),  de make-up was neutraal gehouden en het weer was prachtig. Voor het eerst tijdens Fashionweek zag ik items die ik zelf graag zou willen hebben en non-stop zou dragen!

 
 

leave your comment