Van Nederlandse Bodem

by yvettekoedam on: augustus 3rd, 2011

Goede muziek komt uit het buitenland. Dat was mijn antwoord enkele jaren geleden als je mij vroeg wat ik van Nederlandse muziek en Nederlandstalige artiesten vond. Hip-Hop en R’n’B uit de states was voor mij goede muziek. De teksten waren stoer en de beats waren geweldig.. En begrijp me niet verkeerd ik hou nog steeds ontzettend veel van deze muziek, maar mijn mening wat betreft Nederlandstalige muziek en artiesten is compleet veranderd! Het begon allemaal met Engelstalige nummers die geschreven en geproduceerd werden door Nederlandstalige artiesten als VanVelzen, Anouk en Ilse Delange. Het viel mij op dat deze teksten niet stoer waren zoals bij Hip-Hop, maar juist realistisch en vol gevoel. Uiteindelijk is mijn fascinatie voor Nederlandstalige artiesten zelfs doorgegroeid tot het waarderen van Nederlandstalige nummers met als absolute topper Afscheid van Glennis Grace.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Verder zijn er zoals ik al aangaf meer Nederlandse artiesten die zich keer op keer weer bewijzen door geweldige platen te schrijven. Zo bracht Anouk begin dit jaar haar nieuwe album To Get Her Together uit en was ik verkocht. Wat een stem en geweldige nummers (Killer Bee, Down & Dirty & I’m a Cliché) staan er op die plaat zeg! Ik kon het dan ook niet laten om deze geweldige nummer met jullie te delen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

YouTube voorvertoningsafbeelding

YouTube voorvertoningsafbeelding

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen smaak wat betreft muziek, en het kan dan ook zeker zijn dat jij absoluut geen fan bent van Nederlandstalige muziek of Nederlandse artiesten. Maar ik ben toch stiekem zeer benieuwd wat jullie muzieksmaak is en wat jullie favoriete nummers zijn!

 
 

leave your comment