Chichen Itzá

by yvettekoedam on: november 7th, 2011

Guess Who´s Back? Afgelopen zaterdag ben ik teruggekomen uit het ge-wel-di-ge Mexico! Zoveel gezienen zoveel gedaan, het moet nog steeds op mij inwerken! De komende twee weken zullen jullie dus ook een aantal blogposts over Mexico voorbij zien komen!

Een van de vele geweldige excursies was naar het oude Chichen Itzá, een beschermd gebied in Mexico waar verschillende eeuwenoude Maya tempels op gebouwd staan. Het gebied staat tevens bekend als een van de 7 wereldwonderen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eerder in de week bezocht ik ook al een andere Maya site genaamd Uxmal, maar Chichen Itzá was toch wel absoluut favoriet!

Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden van de Maya, en hier bevindt zich de Piramide van Kukulcán. Die je op meerdere foto’s terugziet! Helaas is het sinds enkele jaren verboden om de tempel te beklimmen, erg jammer want ik was zeker graag naar boven gegaan.

Verder was het natuurlijk ook ontzettend interessant om de Mayacultuur te bestuderen en de verhalen te horen over de Maya jaartelling en hun kalenders. Op de laatste foto zie je tevens een prachtig gekleurde versie van een mayakalender, waar ik overigens geen kalender kan opmaken. Echter mogen we de Maya’s dankbaar zijn voor hun ideeën want wij hebben daar onze huidige jaartelling aan over gehouden! Zou de voorspelling over 2012 dan toch kloppen?

 

 
 

leave your comment