Haat niet: UNHATE

by yvettekoedam on: januari 21st, 2012

 

Afgelopen Woensdag 16 November heeft Benetton haar nieuwste campagne gelanceerd. Deze geweldige internationale campagne is gestart onder de naam UNHATE en ondersteunt de Unhate Foundation. Haat is helaas een veel voorkomend probleem in onze moderne maatschappij, deze internationale campagne wil dan ook de aandacht trekken om haat uit onze samenleving te verbannen. UNHATE wil ons de verschillen in culturen laten zien, dat we begrip hebben voor elkaar en zo op een rustige manier met mensen, geloven en motivaties van anderen om kunnen gaan.

“Terwijl wereldwijde liefde nog steeds een utopie is, is een uitnodiging om ‘niet om te haten’, om de ‘cultuur van de haat’ te bestrijden, een ambitieuze nodigheid, maar realistische doelstelling”, aldus Alessandro Benetton. “Op dit moment in de geschiedenis hebben wij besloten, door middel van deze campagne om ruime zichtbaarheid te geven aan een ideaal idee van tolerantie en de burgers van elk land uit te nodigen om na te denken over hoe haat ontstaat, met name uit angst voor ‘de ander’, en wat onbekend is voor ons. Ours is een universele campagne met behulp van moderne instrumenten zoals het internet, de wereld van social media en de artistieke verbeelding. Het is uniek en dat roept wereldburgers op tot actie. Het past perfect bij de waarden en de geschiedenis van Benetton, die staan voor sociale vraagstukken en het actief bevorderen van humanitaire doelen die anders niet op wereldwijde schaal gecommuniceerd zouden zijn geweest, en daarmee heeft het een betekenis en een waarde voor haar merk, het opbouwen van een duurzame dialoog met de mensen van de wereld.”

Geïnspireerd op de kussende mannen op de Berlijnse Muur  zijn er voor deze campagne verschillende politieke leiders gebruikt als gezichten voor deze campagne. Op de foto’s hierboven zie je bijvoorbeeld Obama en Chávez en Sarkozy & Merkel een innig momentje delen. Zelf kan ik zeggen dat deze campagnebeelden zeker indruk achter hebben gelaten en mij getriggerd hebben om meer uit te zoeken over de UNHATE campagne.

In de afgelopen dagen is het op het sociale web veel nieuws verspreid en opgenomen door vele volgers. Alleen op twitter komen er dagelijks vele tweets voorbij met daarin de hashtag #UNHATE. Voel je dan ook geroepen om deel te nemen aan de campagne en zelf de hashtag te gebruiken!

Benetton geeft al haar volgers zelf ook de kans om een kissfoto up te loaden, deze worden vervolgens geplaatst op de Kiss Wall.

Wil je nou meer weten? Of wil je deelnemen aan de campagne? Kijk dan op de volgende website: unhate.benetton.com

 

 
 

leave your comment